Senarai Laman Web Cari Kerja Jawatan Kosong di Malaysia



Apabila seseorang telah mencapai peringkat umur 22-25, baru tamat pengajian di institut pengajian tinggi, maka bergegaslah mereka mencari pekerjaan tetap. Berbekalkan sijil atau ijazah yang diterima setelah bertahun-tahun bertungkus-lumus menimba ilmu pengetahuan, masing-masing cuba sedaya-upaya untuk mendapatkan jawatan yang sebaik mungkin dalam bidang yang mereka ceburi.

Peluang pekerjaan yang terhad melihatkan kadar pengangguran yang tinggi di  Malaysia terutamanya di kalangan siswazah. Berikut ialah situasi dalam bentuk gambar yang memaparkan dilema mereka yang mencari pekerjaan dalam jangka waktu yang lama. Banyak resume telah dihantar, berbagai interview telah dihadiri tetapi masih tidak diterima.

*klik image untuk paparan yang lebih jelas | Sumber: Job Hunt by ZeroMayhem



Jom Cari Kerja Oh! Kerja

Berikut disenaraikan beberapa laman web/blog/portal carian pekerjaan atau jawatan kosong di Malaysia.

Portal

Enjin Carian


Blog

Facebook

    * Jika ada sebarang tambahan untuk laman carian kerja di Malaysia sila kemukakan di bahagian komen.

     Selamat berjaya dan selamat menempuhi alam perkerjaan :D
    Senarai Laman Web Cari Kerja Jawatan Kosong di Malaysia Senarai Laman Web Cari Kerja Jawatan Kosong di Malaysia Reviewed by dgeothite on September 19, 2019 Rating: 5

    6 comments:

    1. cari jangan tak cari
      semoga murah rezeki..
      sambil tu boleh cari pendapatan sampingan

      ReplyDelete
    2. salam ziarah, jom sambung ijazah semula... alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai jadi arang...

      ReplyDelete
    3. kalau dulu memang payah giler r nak cari keje, kena pegi satu tempat ke satu tempat tanya kerja.

      Bila dah pandai sikit, just call company ke company ke bahagian HR department.

      Sekarang usha dekat jobstreet je dah cukup

      ReplyDelete
    4. keje sendiri lagi bagus, tak ada tekanan dari luar..

      ReplyDelete
    5. Hi, These are some very useful links. I also found some relevant links at Gigajob. If you want take time to check out latest jobs in malaysia here. Hope it helps.

      ReplyDelete

    Powered by Blogger.