adidas Brazuca Bola Rasmi Piala Dunia FIFA Brazil 2014

adidas brazuca

adidas Brazuca Bola Rasmi Piala Dunia FIFA Brazil 2014


Brazuca adalah bola rasmi yang ke-12 keluaran adidas yang akan digunakan pada Piala Dunia Brazil 2014. Nama Brazuca, yang bermaksud cara hidup orang Brazil, dipilih selepas ia menerima lebih daripada sejuta undian daripada para peminat di seluruh dunia.

Teknologi di sebalik reka bentuk bola Brazuca adalah sama seperti yang digunakan dalam UEFA Euro 2012, Piala Konfederasi FIFA 2013 dan Liga Juara-Juara UEFA. Brazuca mempunyai permukaan panel yang berbeza daripada bola biasa dengan cengkaman lebih baik, sentuhan serta kestabilan aerodinamik yang memenuhi kriteria ditetapkan FIFA dan menjanjikan prestasi terbaik dalam semua keadaan.

Dengan enam panel berasingan yang dicantumkan, bola itu turut dihiasi dengan gelang hasrat tradisi berwarna-warni yang amat popular di Brazil.

bola rasmi piala dunia 2014 adidas brazuca
messi argentina adidas brazuca
Messi, Argentina
lampard england adidas brazuca
Lampard, England
Xavi Spain adidas brazuca
Xavi, Spain
mata adidas brazuca
Juan Mata, Spain
oscar adidas brazuca
Oscar, Brazil
torres adidas brazuca
Fernando Torres, Spain


adidas Brazuca 2014 FIFA World Cup Brazil Wallpaper


adidas brazuca FIFA world cup trophy
adidas brazuca FIFA world cup trophy
adidas brazuca wallpaper
adidas brazuca wallpaper


adidas Brazuca 2014 FIFA World Cup Final Rio Ball

Adidas Brazuca 2014 World Cup Final Ball dengan jalur emas dan hijau, akan digunakan pada perlawanan akhir Piala Dunia 2014 yang akan berlangsung pada 14 Julai 2014 di  Rio de Janeiro.Follow kami di twitter @kfzoom dan LIKE KFZoom Facebook Page untuk kemaskini terbaru Piala Dunia 2014
adidas Brazuca Bola Rasmi Piala Dunia FIFA Brazil 2014 adidas Brazuca Bola Rasmi Piala Dunia FIFA Brazil 2014 Reviewed by dgeothite on December 29, 2013 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.